Tenderski opisi

Konstruktivni detalji

Kategorije

Beton kao građevinski materijal je postao nezamjenjiv dio moderne arhitekture - na mostovima, industrijskim zgradama ili stambenim objektima. U prošlim vremenima je težište gradnje bilo na izgradnji novih objekata, dok danas u prvom planu stoji održavanje i njega postojeće supstance.

Razlozi sanacije betona su vrlo različite prirode. Sanacija je uvijek tada potrebna kada konstruktivni dijelovi ili čitave građevine gube svoju optiku ili čak funkcionalnost. Korištenje objekata ili opterećenja istih kroz supstance štetne za beton mogu prouzrokovati teška opterećenja.

Da bi se vratile i trajno osigurale funkcija i optika građevina ili konstruktivnih dijelova, traženi su inteligentni sistemi i rješenja.

Sanacija betona u visokogradnji

Problemi sanacije betonske fasade su jako kompleksni : utjecaj atmosferilija, štetne materije kao i mehanička opterećenja ostavljaju tragove na betonu.  Razumljivo je da se postavljaju vrhunski zahtjevi za trajnost sanacionih djelatnosti kada je u pitanju čitava srž objekta. Ali, naravno, su bitni i ekonomski aspekti jako bitni. Upravo ovdje su StoCretec proizvodni sistemi vodeći na tržištu sa izvrsnim odnosom cijene i koristi.

Sanacija betona u niskogradnji

Sanaciji betona na mostovima, tunelima kao i postrojenjima za pročišćavanje otpadnih voda pripada bitan zadatak očuvanja građevinske supstance kao i trajne zaštite iste. Inovativni istraživački i razvojni rad StoCretec-a garantuje da su sanacioni sistemi Stocretec spremni za sve izazove.

Na ovaj način je StoCrete razvio koncept rješenja za statički relevantnu sanaciju betonskih konstruktivnih sistema sa statički sudjelujućim sistemima za zamjenu betona, koji ovisno o objektu , konstruktivnom dijelu, poziciji površine omogućava izvanrednu i jednostavnu upotrebu na licu mjesta.

Statička ojačanja betonskih konstrukcija

Nosive konstrukcije od armiranog betona se desetljećima koriste. U tom periodu se može mnogo situacija desiti, koje zahtjevaju naknadno ojačanje konstrukcije.

Kao na primjer - promjena namjene konstrukcije, ili nadogradnje objekata su situacije kroz koje proizilaze novi zahtjevi za opterećenja. Eksterna ojačanja mogu biti također neophodna, kada se kroz veća opterećenja konstrukcije pojave neplanirana dodatna habanja iste.